– Vi er stolte av dere

Ordfører John Ødbehr holdt tale i Grøstadparken. Han hedret de fra Vestby som ble drept under andre verdenskrig og orlogskaptein Trond André Bolle. Sistnevnte ble drept i Afghanistan av en veibombe.

Ordfører John Ødbehr holdt tale i Grøstadparken. Han hedret de fra Vestby som ble drept under andre verdenskrig og orlogskaptein Trond André Bolle. Sistnevnte ble drept i Afghanistan av en veibombe. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ordfører John Ødbehr startet 17. mai med å hedre flere.

DEL

Klikk her for å følge Vestby Avis på Facebook!
Klikk her for å følge Vestby Avis på Twitter!

Ordfører John Ødbehr holdt sin første 17. mai-tale i 2014 i Grødstadparken på morgenkvisten. Ødbehr tok med de mange fremmøte på en historisk vandring. Det startet med det første skuddet mot Blücher fra Oscarsborg og det ble en del mer om andre verdenskrig, det fredsbevarende arbeidet Norge gjør i utlandet, grunnloven og Utøya-tragedien.

– I dag er det 200 år siden riksforsamlingen samlet seg på Eidsvoll. Der vedtok de grunnloven - et symbol på frihet og symbol, sa Ødbehr i sin tale.

Forbilde

Ødbehr la i sin tale også vekt på de lokale mennesker som har gjort en stor innsats for Vestby i og etter andre verdenskrig.

– Norge er et forbilde for mange land når det gjelder fredsbevarende arbeid. Flere norske soldater har mistet sitt liv i dette arbeidet. Vi er stolte over jobben våre soldater gjør, kommenterte Ødbehr.

Vestbys ordfører mener at Norge er et heldig land som har demokrati, men at det ikke er noen selvfølge.

– Vår demokrati er ingen selvfølge. Dette er en dyrbar skatt som vi må bevare, sa han.

Leste opp navnene til krigsheltene

Kjell T. Olsen i Vestby forsvarsforening leste så opp alle navnene som har omkommet i andre verdenskrig, i fredsbeverandre arbeid etter 1945 og på Utøya. Det ble også ett minutts stillhet og kranser på alle tre minnesmerkene ble lagt ned.

Se en rekke bildeserier fra nasjondaldagen her:

La ned kranser i Grøstadparken!

Se bildeserie fra 17. mai i Vestby her!

Se bildeserie fra 17. mai i Hølen her!

Se bildeserie fra 17. mai i Hvitsten her!

Se bildeserie fra 17. mai i Garder her!

Se bildeserie fra 17. mai i Son her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken