OSCARSBORG: – Tirsdag morgen fikk jeg et bilde av Henrik Engelsviken som viste at han hadde testet positivt for korona. Torsdag formiddag kom beskjeden fra den kvinnelige hovedrollen, Nina Gravrok, om at hun også hadde testet positivt.

– Det siste hadde vi nesten ventet for de to er jo ganske tette på scenen, og kysser hverandre, sier operasjef Anne Felberg til Østlandets Blad.

Finsk Otello

Noe tilsvarende har ikke Oscarsborgoperaen opplevd tidligere gjennom sin 24-årige historie, så da måtte operasjefen snu seg raskt for å finne erstatninger.

– Onsdag var finske Christian Juslin klar på scenen som erstatning for Henrik Engelsviken i rollen som Otello. Juslin har gjort rollen 46 ganger tidligere, så han kunne hoppe rett inn i den.

– Det var verre å finne en erstatning for Nina Gravrok i rollen som Desdemona. Aktuelle kandidater var enten opptatt på annet hold, var i utlandet eller det var for lenge siden de hadde gjort rollen.


Avlyser ikke

– Hva gjør en ansvarlig operasjef når det ikke finnes erstatninger?

– Avlysning er ikke aktuelt, det er i så fall det aller siste vi tyr til. Derfor blir løsningen slik jeg har opplevd tidligere på Den Norske Opera: det sitter en sanger i orkesteret og synger, mens en annen gestalter rollen på scenen.

– Vi har vært så heldige å få sopransangeren Ivi Anne Karnezi, bosatt på Nesodden, til å synge rollen. Hun er for tiden engasjert ved Staatstheater Braunschweig i Tyskland. Som skuespiller trer Julie Sofie Storemyr inn. Hun er sanger, men også regiassistent under «Otello». Hun har fulgt oppsettingen og kan regien.

Triller høyt terningkast: Kjærlighetsdrama til smektende toner på Borgen

Sett av 5500

– Jeg føler meg trygg på at dette kommer til å gå bra, sier operasjef Anne Felberg.

Sommeroperaen på Oscarsborg er Follo-regionens største kulturarrangement. De to siste forestillingene av «Otello» finner sted i Borggården fredag 19. august og lørdag 20. august. Da vil drøyt 5500 mennesker har opplevd den dramatiske operaen med musikk av Giuseppe Verdi.