Leteaksjon avsluttet i Oslofjorden – tips fra innringer løste saken

DEL

SISTE: HRS melder at søket er avsluttet klokken 10:45. - De som disponerte båten er lokalisert og redegjort for. HRS takker innringer for tips som løste saken, skriver man.

Amta har også fått tips fra en innringer som sier at det skal være en båt som ikke har blitt dratt langt nok opp på en strand. Den skal dermed ha blitt dratt ut til sjøs i natt. Både innringer og eierne av båten skal ha vært i kontakt med HRS. Letaksjonen er dermed avsluttet.

Leteaksjon

Det var i 10-tiden at både politi og HRS gikk ut og ønsket tips i saken:

Øst politidistrikt skriver at det er iverksatt søk etter mulig mann over bord i Oslofjorden og området Filtvet/Son. Politiet og HRS har også lagt ut at man ønsker tips i saken. Politiet ber om at de får inn tips på telefon 02800 eller til HRS (Hovedredningssentralen) på telefon 51646000.

Til Drammens Tidende sier Hovedredningssentralen at man søker i et stort område nå

– Vi leter nå i området mellom Drøbak, Jeløya og Hurumlandet, redningsleder Ben Vikøren i Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Varslet av danskefergene

Hovedredningssentralen skriver også om saken i sosiale medier.

- Funn av drivende båt utenfor Filtvet, Oslofjorden. Indikasjoner på at det kan ha vært personer ombord. HRS har iverksatt søk med RS og Sea King.

Hovedredningssentralen forteller mer om leteaksjonen til TV 2.

– Vi ble varslet av en av danskefergene. De så at båten lå midt ute i fjorden uten fører, og de stusset over at motoren var nede, sier Vikøren.

- Grunn til bekymring

To redningsskøyter og et redningshelikopter er med i søket.

– Det er ikke uvanlig at vi finner tomme båter på sjøen om sommeren. I denne jollen derimot er det flere ting som tyder på at båten har vært i bruk nylig. Det ble funnet fiskeutstyr, ferske reker og røykpakker om bord. Motoren er i tillegg nede, så det gir grunn til bekymring, sier Vikøren til TV 2.

– Vi er orientert om leteaksjonen, men har ingen meldinger på at noen er savnet i området, sier politiets operasjonsleder Trond Egil Groth til Drammens Tidende.

Artikkeltags