Leteaksjon i Oslofjorden – politiet ber om tips

LETEAKSJON: 
 
Øst politidistrikt skriver at det er iverksatt søk etter mulig mann over bord i Oslofjorden og området Filtvet/Son. Blant annet er Hovedredningssentralen ute med helikopter.

LETEAKSJON: Øst politidistrikt skriver at det er iverksatt søk etter mulig mann over bord i Oslofjorden og området Filtvet/Son. Blant annet er Hovedredningssentralen ute med helikopter. Foto:

DEL

Øst politidistrikt skriver at det er iverksatt søk etter mulig mann over bord i Oslofjorden og området Filtvet/Son. Politiet og HRS har også lagt ut at man ønsker tips om avbildet båt (se øverst i saken). Politiet ber om at de får inn tips på telefon 02800 eller til HRS (Hovedredningssentralen) på telefon 51646000.

Varslet av danskefergene

Hovedredningssentralen skriver også om saken i sosiale medier.

- Funn av drivende båt utenfor Filtvet, Oslofjorden. Indikasjoner på at det kan ha vært personer ombord. HRS har iverksatt søk med RS og Sea King.

Hovedredningssentralen forteller mer om leteaksjonen til TV 2.

– Vi ble varslet av en av danskefergene. De så at båten lå midt ute i fjorden uten fører, og de stusset over at motoren var nede, sier redningsleder Ben Vikøren i Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Politiet sier at man har iverksatt søk i Oslofjorden og ønsker tips i forbindelse med denne båten.

Politiet sier at man har iverksatt søk i Oslofjorden og ønsker tips i forbindelse med denne båten. Foto:

- Grunn til bekymring

To redningsskøyter og et redningshelikopter er med i søket.

– Det er ikke uvanlig at vi finner tomme båter på sjøen om sommeren. I denne jollen derimot er det flere ting som tyder på at båten har vært i bruk nylig. Det ble funnet fiskeutstyr, ferske reker og røykpakker om bord. Motoren er i tillegg nede, så det gir grunn til bekymring, sier Vikøren til TV 2.

Saken oppdateres.

Artikkeltags