Inviterer til folkemøte i kveld: - Det er helt utrolig at samtlige partier stiller opp

ØNSKER DIALOG: Hva kan man tilby unge og eldre som sliter med psyken? –  Vi håper at mange vil komme og snakke med politikerne våre, og alle er hjertelig velkommen sier Solfrid Lekva.

ØNSKER DIALOG: Hva kan man tilby unge og eldre som sliter med psyken? – Vi håper at mange vil komme og snakke med politikerne våre, og alle er hjertelig velkommen sier Solfrid Lekva. Foto:

 – Mange trenger oppfølging etter å ha blitt skrevet ut av sykehus eller institusjon, sier Solfrid Lekva, som er spent foran folkemøtet mandag kveld. 

DEL

Mental Helse Vestby inviterer alle politiske partier til et åpen møte i kommunesalen i mandag 12. august klokka 18.00.

– Vi ønsker oss et møte der vi kan snakke om hva Vestby har, og hva kommunen bør kunne tilby de som blir utskrevet fra sykehus og fra institusjoner. Det gjelder både de med fysiske og psykiske plagene, sier Lekva.

Dialog med politikerne

Hvilket tilbud får de som kommer ut av sykehus eller institusjon? Hva med den som kommer ut av fengsel? Lekva håper på en konstruktiv samtale rundt viktige temaer, der man kan får belyst dagens situasjon, utfordringer og muligheter i Vestby.

Selv er Lekva glad for at hun bosatte seg i kommunen for seks år siden.

– For egen del har jeg bare positive erfaringer med helsetjenestene Vestby tilbyr.

– Dagsenteret har et fantastisk tilbud for personer med psykiske helseproblemer, psykiatri og rus. At man også har åpent i sommer, betyr mye, tror hun.

Aktivt lag

– At ordføreren selv slutter opp på våre arrangementer i Mental Helse betyr også mye, sier Lekva.

Hun roser dagens styre i lokallaget av Mental Helse, og forteller om flere planlagte aktiviteter utover høsten.

Mental Helse har siden 2003 koordinert arbeidet med Verdensdagen i Norge på oppdrag fra Helsedirektoratet. Vestby-laget engasjerer seg bredt. Under verdensdagen for psykisk helse i oktober i 2018 var temaet «Vær raus». Fjorårets tema var det siste i rekken i treårsperioden hvor «identitet og tilhørighet» var overordnet tema for Verdensdagen.

Lokallaget sørger for servering med kaffe og noe å bite i under kveldens møte.

Artikkeltags