Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen vil gi 14,8 millioner kroner ekstra til Vestby kommune

Leserbrev skrevet av Arjo van Genderen, gruppeleder i Vestby Venstre.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

På tirsdag la regjeringen fram et forslag til tilleggsbevilgning i Stortinget.

Koronapandemien krever ekstra innsats fra mange, og den krever ekstra penger. Den blågrønne regjeringen bevilger nå ekstra midler slik at sårbare grupper som barn og unge ikke skal lide av tiltakene satt inn mot pandemien. Gjennom hele koronakrisen har regjeringen vært tydelige på at vi skal stille opp for kommunene. Det har de gjort gjennom flere tiltakspakker.

Regjeringen har nå lagt fram et forslag til tilleggsbevilgning til kommuner og fylker i 2021 overfor Stortinget på 7,3 milliarder kroner. Av dette skal 5,9 milliarder kroner gå til kommunene, der 4,4 milliarder gis som økt innbyggertilskudd, og 1,5 milliarder kroner fordeles som skjønnsmidler.

Regjeringen vil at Vestby kommune skal få 14,8 millioner kroner ekstra i frie midler for 2021, for at kommunen skal kunne fortsette å levere gode tjenester både under og etter koronakrisen.

Kommunesektoren har så langt fått mer enn 20 milliarder kroner i ekstra overføringer og økonomiske tiltak. Regjeringspartiene har dermed gjort det mulig for kommunene å satse på gode barnehager, kunnskap i skolen og kvalitet i helse- og omsorgstjenestene.

Vi håper at stortinget sier ja til pakken som nå foreligger slik at pengene kan komme kommunen og våre innbyggere til gode - og det så raskt som mulig.

Kommentarer til denne saken