– Vi har fått så mange spørsmål om det blir Halloweenfest i år, så vi føler virkelig at det er etterlengtet, sier Emma Lindqvist til Vestby Avis.

Hun er administrativ medarbeider i Vestby håndballklubb. Håndballklubben er i disse dager i full sving for å legge siste hånd på verket før en storstilt Halloween-feiring går av stabelen i Vestbyhallen lørdag 29. oktober.

Lover fest, moro og skummel stemning

Halloween-festen i Vestbyhallen har vært en årelang tradisjon. Men de siste tre årene har den imidlertid ikke blitt noe av. I 2019 var det mangel på frivillige som satte en stopper for festen. I 2020 og 2021 var det pandemien som stakk kjepper i hjulene.

– Det er tydelig at det er mange som har vært på festen før og har gode minner fra dette, og som har ønsket at vi skal gjøre det igjen. Derfor kjente vi at det var veldig riktig i år, forteller Lindquist.

Og responsen har vært stor. Så langt er det cirka 250 barn påmeldt til festen, som er delt i to puljer. En for barn i første til fjerde klasse. Deretter er det de eldre barna i femte til syvende klasse sin tur.

– Vi gleder oss veldig. Det er en mulighet for barn til å komme dit, gjøre noe gøy og ha halloweenfest sammen, sier Lindquist.

På halloweenfesten blir det lek, matservering, spøkelsestunnel og disko.

– Jeg vet at de som er ansvarlige for spøkelsestunnelen gleder seg og er veldig spente. Det er jo en balansegang å ikke skremme vettet av de minste, men likevel ha det skummelt nok for de eldste.

Dette er programmet

Lørdag 29. oktober arrangerer Vestby håndballklubb halloweenfest i Vestbyhallen. Feiringen er delt opp i to bolker. Den første for 1.-4. klasse, den andre for 5.-7. klasse.

1.-4. starter 17.00 og varer til 19.30

5.-7. starter 20.00 og varer til 23.00

Det blir lek, mat, disko og spøkelsestunell i løpet av kvelden.

Trenger flere frivillige

Men for å få gjennomført et så stort arrangement, er det mye som skal på plass.

– Nå er det prekære å få tak i nok frivillige. Vi mangler fortsatt tre-fire personer til før vi føler at det er nok. Så disse må på plass, ellers kan vi ikke gjennomføre, sier Lindquist.

– Men er vi så heldige at enda flere melder seg, så er det bare bra. Jo flere voksne som er med jo bedre, og gule vester skal vi ha nok av, legger hun til med et smil.

– Hvilke oppgaver er det de frivillige kan vente seg?

– Det er det å være vakt i hallen. Da skal man gå rundt og følge med på at alt går greit for seg og at alle har det bra, samt å passe på at det ikke oppstår uønskede hendelser. I tillegg trenger vi folk til å hjelpe til med matserveringen. Det er mye logistikk som skal til på et arrangement for så mange barn.

Sist Vestby håndballklubb arrangerte halloweenfest i Vestbyhallen var i 2018. Da var Vestby Avis på besøk. Se bildeserien fra kvelden her:

Bildeserie

Se stort bildegalleri fra VHKs Halloweenfest