Gå til sidens hovedinnhold

Sammen kommer vi oss gjennom krisen

Artikkelen er over 1 år gammel

Skrevet av Roble Wais, folkevalgt for Høyre i Vestby kommune.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Norge befinner seg i en vanskelig tid. Korona-viruset har satt spor i vårt fagre land. Barnehager, skoler, universiteter og mange virksomheter har stengt. Hverdagen er totalt snudd på hodet. Vi vet for lite om viruset. Det vi vet er at vi er startfasen av epidemien. Hvordan viruset sprer seg, hvor lang inkubasjonstiden er – og hvor mange mennesker som kommer til å dø, er fremdeles usikkert.

Myndighetene har satt inn de mest inngripende tiltakene den norske befolkningen har opplevd i fredstid. Denne avgjørelsen har ikke vært lett for myndighetene å ta. Men det var nødvendig. Det bevitner at myndighetene tar dette på ytterste alvor. Avgjørelsen oppleves som en belastning for mange. Tiltakene har allerede satt preg på vårt samfunn. Mange mennesker er blitt permitterte, mens andre er oppsagt. Flere bedrifter melder også om konkurs. Ettervirkningene merkes, og de vil bli sterkere i tiden fremover. Mange er bekymret – og det har jeg forståelse for.

Likevel er det viktig å minne seg selv på at Norge er i en særstilling, og at vi er godt rustet til å komme oss gjennom denne krisen. Nå handler det om mennesker, ikke milliarder. I krisetider trenger vi fellesskapet mer enn noen gang. Historien vår viser at vi i Norge står sammen når det gjelder. Det er betryggende. Nå er det vår tid til å ta del i dugnaden for å begrense smittespredning og ta hensyn til de mest sårbare i samfunnet. Sørg derfor for å lytte til faglige råd og følg karantene-reglene. Ring gjerne en venn, kollega eller senior. Spør dem om hvordan de har det og om de trenger hjelp til daglige gjøremål. De vil sette stor pris på det. For omtanke og omsorg trenger vi alle, spesielt i disse tider.

Jeg vil rette en dyptfølt takk til alle menneskene som holder hjulene i gang i samfunnet. Takk til alle mennesker i helse- og omsorgsektoren som jobber døgnet rundt for å ta vare på oss. Takk til bøndene, trailersjåførene, lagerarbeiderne og butikkansatte, som sikrer at vi får mat og drikke på bordet. Takk til alle barnehageansatte som passer på barna til mennesker som jobber i samfunnskritiske yrker. Flere andre yrkesgrupper fortjener også takk.

Vi har klart å komme oss gjennom kriser tidligere. Dette skal vi klare igjen. Sammen.

Kommentarer til denne saken