Innsamlingen til TV-aksjonen er i full gang. Ringerunden til næringslivet ga nesten 90.000 kroner som resultat, Vestby kommune gir selv 53.000 kroner og flere andre bidrag har også kommet inn deriblant 20.000 kroner fra et arrangement på Son Spa.

I løpet av uka skal dessuten hundrevis av skolebarn løpe til inntekt for TV-aksjonen. I fjor ga tilsvarende arrangement 110.000 kroner. Vestby har dermed allerede et godt grunnlag til å passere fjorårets gode resultat på 987.000 kroner og dermed kjempe om å bli beste Follo-kommune.

Kommer trolig i mål

Men selve TV-aksjonsdagen er søndag 20. oktober. Da skal samtlige husstander i Vestby få besøk på døra av en bøssebærer.

- Til å dekke opp hele kommunen trenger vi cirka 200 bøssebærere. Dette er noe mer enn i fjor fordi det i år er flere hus og gater som skal dekkes opp, sier Christin Westby i innsamlingskomiteen i Vestby.

Tirsdag kveld har 70 personer meldt seg for å gå tur med bøsse på søndag, men fortsatt mangler de 140 mennesker for å dekke opp hele kommunen. Hun forteller at situasjonen er den samme hvert eneste år.

- Når innsamlingsuka starter så er det alltid en manko på bøssebærere, men så strømmer det på med påmeldinger jo nærmere vi kommer selve aksjonsdagen. De som vil melde seg på kan kontakte oss direkte eller melde seg på gjennom nettsiden blimed.no, sier Christin Westby.

Skal bli best

Ved fjorårets TV-aksjon ga Vestbys befolkning og næringsliv et beløp som tilsvarer cirka 55 kroner pr innbygger. I år håper innsamlingskomiteen på at det innsamlede beløpet passerer millionen.

- Det har blitt sagt at Ås er så flinke til å gi, men de to siste årene har vi slått dem og blitt fjerde beste kommune i Akershus. I år er målet å bli best i Follo. Den tittelen er det Frogn som har hatt, sier ordfører Tom Anders Ludvigsen. Han er også leder for innsamlingskomiteen i Vestby, og bruker gjerne TV-aksjonen til å skape en prestisjefylt kamp mellom nabokommuner. De to øvrige i aksjonskomiteen i Vestby er Heidi Augustson, fungerende daglig leder for Frivilligsentralen, og Christin Westby.

- Kommunen er delt opp i ti områder, og det er fullt mulig å få gå der man selv bor dersom det er ønskelig. Blant annet gjelder dette mange barnefamilier. Det er i utgangspunktet 18-års grense for å gå med bøsse, så det er de voksne som må registrere seg. Men barn går ofte med bøsser dersom de har med seg voksne. Og er det 16-17-åringer så får de ofte ansvaret for en bøsse, dersom de går sammen med en venn, forteller Christin Westby.

Care og kvinner

Årets TV-aksjon går til organisasjonen Care. De har som mål at aksjonspengene skal bidra til å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen skal gi 400.000 kvinner mulighet til å skape sin egen arbeidsplass, bestemme over sin egen kropp og få sin stemme hørt.

- Det virker så absolutt som om Care og målet for innsamlingen fenger. Det merket vi ikke minst på ringerunden vi hadde til næringslivet. Mange er veldig positive til hva pengene går til i år, sier Westby.