Gå til sidens hovedinnhold

Skolevalg endte i fullstendig kaos - prøvde å stoppe Unge Venstre-stand

Artikkelen er over 1 år gammel
Tromsø:

Nordlys: Unge Venstre i Tromsø sin stand på valgtorget på Breivang videregående skolen ble nektet satt opp av skolen foran dagens skoledebatt. Ungdomspartiet har skapt store bølger med sitt legalisering av hasj-utspill og det var denne som ble stridens kjerne i dag.

– Vi ble fysisk stoppet fra å sette opp vårt kampanjemateriell på standen vår, sier Benedicte Bjørnås, Unge Venstre-leder i Troms.

Hun er rystet over oppstyret.

I ren sympati avsluttet alle ungdomspartiene sin aktivitet på valgtorget og pakket sammen.

– Det er altså så sykt mye oppstyr på grunn av dette. Alle er i sin fulle rett til å være uenig med oss og det vi står for, men det er ytringsfrihet i Norge. Er man uenige, så kan vi gjerne ta det i debatten, sier Bjørnås.

Hun sier at dette var den sjette skoledebatten og at det har vært oppstandelse på flere av de andre skolene, men at ungdomspartiet har fått lov til å delta i debatten.

– De har gitt seg etter hvert. Elevene kan utfordre oss i debatten. Vi vil fortsette med å kjempe for vår sak, vi mener det er rett og vi har rett til å ytre våre meninger.

Hun sier at de nå vil ta saken opp med fylkesutdanningssjefen.

– Han skal få vite hva vår skole har gjort mot oss. Skolen her vil ikke høre på oss. Da må vi gå høyere opp i systemet.

Unge Høyres Julie Aasland opplevde hele seansen som ubehagelig.

– Det var ekkelt. Man prøvde å rive plakater fra Unge Venstre slik at de ikke fikk fremme sitt budskap. Valgtorget skulle være etter debatten, men nå ble det verken debatt eller valgtorg. Alle partiene pakket sammen.

– Var det et lett valg?

– Ja, når det går på ytringsfriheten, så var det lett. Vi skjønner at man er uenig, men man kan ikke ta fra oss ytringsfriheten.

Sigrid Bjørnhaug Hammer, fylkesleder i SU Troms og Finnmark, sier dette:

– Dette var en veldig spesiell morgen. Det er kjempesynd at det går ut over partiene og elevene, som har forberedt seg. Det var lett å boikotte debatten etter dette.

Hun sier at mange opplevde det som skremmende og noen tok til tårene.

– Det er flere partier som har standpunkter man er veldig uenig i, men de må få lov til å ha sitt standpunkt.

Kommentarer til denne saken