Gå til sidens hovedinnhold

Skulle gjerne støttet bilfritt sentrum, men det har noen negative sider

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev skrevet av Kjell Meek, Vestby SV.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er bare å fastslå Son sentrum er ikke skapt for biltrafikk. Det er, og vil bli, smalt og trangt. Jeg ser nå at MdG fremmer forslag om bilfritt sentrum. Det skulle jeg gjerne gitt min fulle støtte til, men det har også noen negative sider.

For noen år siden prøvde vi ut en løsning hvor Son sentrum var enveiskjørt. Så vidt jeg husker var det lov til å kjøre mot syd. Det fungerte forsåvidt greit i sentrum, men noen andre veier og boligstrøk fikk økt trafikk-belastning. Det ble økt trafikk i Bergstien og over Alicienborg, og så vidt jeg husker i Gamle Brevik vei.

Poenget mitt er at det er lett å kaste fram populære tiltak om bilfritt sentrum. Jeg ber om at en ser på helheten i Son. Det som er bra på et sted, kan også ha negative konsekvenser for andre.

Son er ikke laget for biler, og vi må finne gode måter å regulere dette på. Tiltak for å begrense trafikk har blitt gjennomført. Blant annet fjernet vi parkering på torget, og etablerte parkering både syd og nord for sentrum. Et tiltak kan være å informere bedre om disse parkeringsplassene.

Nå tar kommunen over Kystkultursenteret, og kommunen har tatt over Birkelandgården. Birkelandgården skal brukes til kulturformål, og det er satt av midler til vedlikehold. Jeg håper Birkelandgården også kan bli en ressurs for biblioteket. Begge disse stedene kan bli viktige bidragsytere til å skape liv i Son sentrum. Vestby SV vil bidra til at dette blir steder som vi alle skal ha glede av.

Les også

Hvordan få et levende sentrum i Son?

Kommentarer til denne saken