Gå til sidens hovedinnhold

Trenger din stemme for å realisere drømmeturen

Artikkelen er over 4 år gammel

Carl Renè Ulvestad (28) er oppvokst i Son. Nå er 28-åringen med i kampen om en utfordrende hundesledetur.

Han vokste opp i Son og flyttet senere til Stavanger for å utdanne seg til lærer. Nå håper han at Vestbyfolk kan hjelpe han å vinne denne turen ved å stemme på han.

Utfordrende tur

Den spektakulære turen går i polare strøk og er lyst ut av uren er lyst ut av klesprodusenten Fjällräven. Turen er på hele 300 kilometer.

- Den går fra Singnaldalen i Storfjord kommune i Troms i Väkkäräjärvi i Nord-Sverige, forteller Ulvestad.

Carl Renè har presentert seg selv i en videosnutt, i tillegg har han engasjert venner, bekjente og ikke minst elever ved skolen der han underviser i Fredrikstad. Han har som sitt største mål å vinne denne konkurransen.

For den unge naturelskeren er til daglig lærer ved Gressvik ungdomsskole i Fredrikstad.

- Elevene spør meg hver dag hvor mange stemmer jeg har fått, sier Ulvestad.

Mye å lære bort

De som får delta på den fire dager lange turen skal føre et hundespann på fem hunder gjennom et svært øde område.

Om han får mulighet til å være med på turen , tror han det blir mye å lære bort til eleven i etterkant, siden han til daglig er naturfaglærer.

- Jeg kan blant annet formidle opplevelser om hvordan kroppen takler denne situasjonen både fysisk og psykisk, siden turen går i opp mot 40 kuldegrader, forteller han.

En annen fordel er han håndterer sine egne huskyer og kan å håndtere hund.

- Jeg har god selvfølelse når det gjelder å behandle hunder, det er nok en fordel. I tillegg vil han bruke sin erfaring som fotograf og skaffe spektakulære bilder fra turen.

Et nåløye

Det vil delta hundekjørere fra 12 land. Den som får flest stemmer i hvert land er sikret én plass. I tillegg velger arrangøren ut én deltager basert på søknadene som har kommet inn.

- Jeg ligger på fjerde plass foreløpig og akkurat nå har jeg 470 stemmer. Jeg får flere for hver dag som går. Den som leder har over 1800, men jeg har et stort håp.

Fjellræven spandere alt av utstyr til turen og dette får han til odel og eie.

- Jeg tror denne turen vi hjelpe meg enda mer til å bli den personen jeg har lyst til å være. Så vil det bli mitt livs naturopplevelse.

Vil du hjelpe han med å oppnå sitt lives naturopplevelse, så stem her:

Kommentarer til denne saken