Nelly Jacobsen er 70 år og venninna Inger Myrvold er 68. Damene fra Son er dynamitt på tennisbanen og håver inn nye mesterskap i bøtter og spann.

– Jeg kom til Son i 1964 og startet med tennis i 1970, sier Nelly Jacobsen. Hun begynte i det små og hadde mye moro med gode venninner.

– Vi var nybegynnere og selvlærte, sier hun og får anerkjennende nikk fra Inger Myrvold.

Som er to år yngre og ekte Sonsjente, tidligere håndballspiller, nå en meget god venninne og konkurrent til Nelly.

– Vi startet damelag i Soon i 1972. Spilte på asfalt i femte divisjon, minnes de to og forklarer at fremgangen kom fort.

– Vi rykket stadig opp, var til og med i eliteserien i ett år. Spilte kamper i Trondheim og Tromsø og Bodø og Bergen.

Fem damer

Inger og Nelly forteller om flotte turer hvor forbundet betalte reise og opphold. Laget besto av fem spillere, foruten våre to blide veteraner var det Ellen Tangen Samuelsen og juniorene Vibeke Kolderup og Lena Haugvaldstad.

– Det ble etter hvert for tøft nivå for oss, kvaliteten var høy og vi rykket ned fra eliten. Vi fikk en del år i første divisjon, innrømmer Nelly og Inger.

God i Afrika

Nelly Jacobsen er ifølge de to litt bedre enn venninnen Inger og grunnen til det er muligens et lengre opphold i Afrika!

Ikke grunnet høydetrening i Kenya, men som en følge av ektemannens jobb i Nigeria.

– Vi hadde flotte treningsforhold, jeg spilte mye og vant ofte etter at jeg kom hjem igjen, hevder Nelly som per i dag har 18 NM-gull, fire i singel og 14 i damedouble og mixeddouble.

Inger Myrvold er også flere ganger norsk veteranmester i tennis i både singel og double.

VM-deltagere

– Vi trener og reiser sammen, er avhengig av hverandre, smiler de to damene som trener på Nordstrand og spiller for Ljan Tennisklubb. Sist helg tok de hardtslående soningene hvert sitt nye veteranmesterskap.

Nelly Jacobsen har deltatt i veteran-VM fire ganger, Inger har to turer til Tyrkia, hvor VM arrangeres stort sett hvert år.

– Favorittslag er volley, forehand og serve, sier Nelly.

– Forehand og en litt spesiell serve, avslører Inger Myrvold.