Klikk her for å følge Vestby Avis på Facebook!
Klikk her for å følge Vestby Avis på Twitter!

HØLEN: Han var årgangens beste spiller, gjorde sine saker bra i MFK og håper nå å kjempe om en plass på førstelaget til FFK. Møt Oskar Hansen, 18 år og fotballtalent fra Hølen.

– Jeg har ambisjoner som fotballspiller, sier han.

Vi har avtalt møte med Oskar på kafeteria i Moss, han kommer presist og praten sitter løst fra første verbale spark.

– Jeg begynte på lilleputtlaget i Hølen IK, men gikk til Moss FK allerede som småguttespiller. Scora mange mål, smiler Oskar.

Tidlig i samtalen trekker han fram all hjelp og oppbacking han fikk hjemmefra. Han er takknemlig for bestefarens innsats som sjåfør, forteller at hele familien drev med ulike former for idrett og mener bestemt at det er noen gener med i det hele.

– Kunstgress og stort sett bedre fasiliteter enn i Hølen. Dessuten kom jeg greit med på laget, forteller Oskar om den første tiden på Melløs. I sitt andre år som smågutt ble han flyttet opp som guttespiller, klubben deltok i Interkretsserien og møtte tøff motstand.

– Jeg begynte å merke nivået. Vi havna midt på tabellen i Interkretsserien, mangde av gutta satset hardt og vi trakk til oss talenter fra andre klubber.

Fikk treningstøy

Unge Hansen fra Hølen ble kjent som kantspiller med stor fart og vilje til å gå på løp.

– Var satsinga så hard at dere spillere fikk noe betalt for all innsatsen dere la ned?

– Nei. Bare treningstøy. Husker jeg ønsket meg fotballsko til hver eneste jul.

Oskar fikk med seg en sesong på juniorlaget til Moss. Sin første nedtur fikk han da Interkretslaget med Neil Masters og Anders Juliussen som trenere rykket ned. Han er likevel godt fornøyd med det han lærte av sin sist trenerduo på Melløs.

Turen gikk så videre til Fredrikstad. Oskar forteller:

– Opplegget var helt profesjonelt, det beste jeg hadde vært borti så langt. Lagkameratene mine gikk som jeg gjorde på WANG Toppidrettsgymnas.

– Jeg opplevde faktisk å spille juniorfotball to år før tiden.

Back-vikar

Unge, og slett ikke spesielt store, Oskar merket det på fysikken.

– Ja, ikke minst da jeg spilte kamper i 4. divisjon. Jeg er jo ikke akkurat noen vektløfter, men jeg løper mye og jeg løper fort.

Oskar fortsatte stort sett karrieren som kantspiller, bortsett fra enkelte vikarjobber som back.

Det var forresten høsten 2011 han kom til Fredrikstad etter at WANG startet opp sin virksomhet i plankebyen.

– En trener som heter Even Juliussen hentet meg og to andre fra Moss. Han hadde ikke noe problem med å overtale meg.

A-laget til Fredrikstad Fotballklubb spilte dette år i Tippeligaen, og gutten fra Hølen drømte om en plass på A-laget. Han fikk to treningskamper på vinteren, var blitt siste års junior og fikk mye matching i 3. divisjon. Mot blant andre Sprint-Jeløy.

Under hele årets sesong (2013) trente Oskar med A-laget og den tidligere MFK- og FFK-strategen Jan Tore Ophaug ble mentor og hjelpetrener for Hølengutten.

– Jan Tore sa en gang til meg at jeg har det beste venstrebeinet i klubben siden Raymond (Kvisvik) herja som verst.

Stein på stein

Oskar Hansen trener mye, han har voldsomme ambisjoner og klare mål. Nå bor han på hybel i Fredrikstad mans foreldrene har flyttet til Dilling.

– Pappa ser hver eneste kamp, mamma ser også mange. Det er noe jeg har vent meg til. Pappa vet når han skal prate med meg, smiler Oskar.

Som er inneforstått med at man må yte noe for å få noe og han er svært hissig på å spille mer enn bare treningskamper når fotballsesongen 2014 triller i gang.

– Det er helt opp til meg selv, innser han.

Oskar er mer enn godt fornøyd med utviklingen i den tradisjonsrike plankebyen.

– Ja, det har kommet inn folk som rydder opp. Nå bygges det stein for stein. Jeg er bare 18 år og har fremtiden foran meg. Det er et mål å kunne tjene penger på idretten min, foreløpig er det bare utgifter til bolig og skole. Det gjelder at jeg greier å ta det siste steget, jeg føler nå at jeg kan hoppe inn på A-laget på kort varsel. Jeg vet at trenerne følger godt med på det jeg gjør og at både de og jeg vet når jeg eventuelt kan være klar for kamp.

Sarpsborg er den selverklærte fienden for Oskar og hans venner og nå vil gutten med det beste venstrebeinet i klubben siden Kvisvik ikle seg i rødt og hvitt og ta plass på A-laget i fotballbyen fremfor noen her i fylket.