(Budstikka): Thomas Holstad og Stayclassy-konseptet har vært i hardt vær lenge. Butikkene i Sandvika og på Bygdøy Allé er lagt ned. Tidligere denne uka ble det klart at også nettbutikken er stengt. Selskapet holdt lenge til i Hølen og har også hatt egen butikk på Vestby storsenter.

«Vi har valgt å midlertidig stenge Stayclassy.no i påvente av en avgjørelse fra Forbrukertilsynet som er avgjørende for videre drift.», skrev Stayclassy på sin nettside mandag.

E24 omtalte gründeren fredag morgen da Holstad hadde opprettet en Spleis. Der ba han om å få tilsendt penger i en vanskelig tid. Der ba han om en halv million kroner.

«For at Thomas skal kunne klare å bygge seg opp igjen trenger han nå din hjelp til en ny start slik at han kan fokusere på det han kan best – skape spennende produkter og arbeidsplasser i Norge» skrev Holstad om seg selv.

Men nå har Sparebank1 stoppet innsamlingsaksjonen hans.

Avsluttet på grunn av pågående saker

– Den spleisen er stoppet av oss, sier pressevakt Tone Mesna i Spleis til Budstikka.

Det er Sparebank1 som drifter finansieringstjenesten der man kan samle inn penger til ulike formål.

– Etter en totalvurdering landet vi på at vi stoppet den. Dette er ikke en innsamling som vi ønsket å ha, sier Mesna.

Ifølge pressevakten er Holstad nå informert om at aksjonen er avsluttet.

– Det er ikke så ofte vi stopper Spleis på denne måten. Totalvurderingen vi landet på er basert på denne innsamlingen er knyttet til en person som har en pågående sak, sier Mesna.

I 09-tiden fredag hadde det kommet inn rundt 8.400 kroner.

Forbrukertilsynet har varslet milliongebyr mot Stayclassy og Holstad personlig etter kundeklager. Selskapet har fått varsel om bot fra Forbrukertilsynet på 1,5 millioner kroner, Holstad en bot på 400.000 kroner – og flere ubetalte regninger har endt hos Namsmannen.

– En heksejakt

Thomas Holstad stiller seg uforstående til at Spleis-aksjonen ble stengt.

– Det skjønner jeg ingenting av. De fikk masse markedsføring av tjenesten sin på grunn av dette, sier Holstad til Budstikka.

Han opprettet aksjonen torsdag kveld etter det han beskriver som et ønske fra følgerne sine.

– Det må da være lov å be om støtte til å skape noe nytt, lage gode produkter og arbeidsplasser. Jeg ble oppfordret til å starte spleisen, det rullet inn en støtte som var over alle forventning. Det var rørende å se, sier han.

– Men når saken plutselig havner på førstesidene til avisene, har nok Sparebank1 latt seg påvirke. Media og myndigheter har drevet en heksejakt på meg, jeg er ikke dømt for noe. Men det skapes et inntrykk i hele Norge om at vi har drevet med lurerier i åtte år. Det er ikke riktig, sier Holstad.

Pengene tiltenkt nytt selskap

Holstad anser nå selskapet Stayclassy som helt dødt.

– De skadene som er gjort på det selskapet av media, er uopprettelige. Så jeg ser ikke hvordan Stayclassy kan bestå, så dersom bøteleggingen av tilsynet fortsetter, er det ikke grunnlag for videre drift.

Den halve millionen var tenkt til å starte et nytt selskap.

– Jeg ønsker å starte et nytt prosjekt og fronte et nytt selskap. Men det er for tidlig å si noe om dette akkurat nå, sier Holstad.