(Moss-Avis): – Dette en forferdelig tragedie! Det er helt tragisk med dem som har gått bort, sier pensjonisten fra Moss.

I fjor var han en hel måned på det private charterstedet Solgården ved Costa Blanca, et ferietilbud spesielt tilpasset norske pensjonister som trenger litt mer hjelp enn turister flest. I år valgte han et to ukers opphold og vendte hjem til Moss 10. mars.

Solgårdens sider informeres det:

«Vi har fått melding om at det har kommet hjem gjester fra turene med hjemkomst 10. mars og 17. mars som har fått påvist koronasmitte. Kjenner du på symptomer, bør du kontakte lege.»

Ble testet for korona

– Der nede husker jeg vi satt og spøkte ved middagen en dag om at vi kanskje måtte i karantene når vi kom hjem. Vi hadde fått med oss at det var korona i Italia, sier Hollfjord ettertenksomt.

Da han kom hjem hadde korona-pandemien spredt seg. Og Frode ble forkjølet etter hjemkomst. Da fryktet han det verste og ble testet for covid-19.

– Til alt hell var jeg ikke smittet. Jeg skjønner nesten ikke at jeg klarte å unngå det. Og egentlig er det ubegripelig for meg at ikke flere ble smittet. For vi var jo mye sammen, de fleste av oss. To dager før hjemreise var jeg dessuten på et svært marked, der det var fullt av folk, sier mossemannen.

Håper det beste

Hollfjord vet ikke om noen av de mange han ble litt kjent med på Solgården, nå har gått bort.

– Nei, jeg vet ikke hvilke av mine nye venner som eventuelt er borte. Men jeg håper det beste for alle. Og at de som eventuelt har blitt smittet kommer seg, sier Hollfjord – som i likhet med de fleste besøkende på Solgården er i risikogruppen for sykdommen.

«Den trygge trivelige ferien for oss godt voksne», heter det i Solgårdens reklame. Og til tross for at tragedien rammet stedet, så deler Frode Hollfjord dette synet:

– Trenger du litt hjelp, støtte, kanskje fysioterapi og litt atspredelser, så er Solgården et fantastisk sted. Når koronaen har brent ut, kan jeg anbefale stedet på det varmeste, erklærer han.

Varme tanker

Solgården har foreløpig kansellert alle turer til og med 9. juni og skriver på sine hjemmesider:

«Våre tanker går til alle dem som er rammet av koronaviruset og deres pårørende, og til alle som nå har vanskelige dager på grunn av koronakrisen. Vi ønsker god bedring. Vi ser fram til å møtes igjen på Solgården når krisen er over.»

Solgården

Solgården ferie- og helsesenter er et tradisjonsrikt norsk feriested på Costa Blanca mellom Alicante og Benidorm, åpnet som et ferie- og helsesenter for psykisk utviklingshemmede 1. april 1972.

Solgården eies av Solgården SA. Andelene er fordelt på stiftelser og enkeltpersoner som engang bidro med midler tilbake på 60-tallet. Styreleder er Live Husan. Det utbetales ikke utbytte til andelseierne, alt overskudd brukes til å videreutvikle Solgården.

Antall døde ved Solgården som følge av koronaviruset ble oppjustert til 10 fredag 24. april, melder VG.