(Nettavisen): Ikke lenge før julaften tilbakekaller Ringnes både julebrus og eplemost. Det opplyser de om i en pressemelding lørdag.

Grunnen er at det er avdekket tilfeller med skader i flaskemunningen på 0,33l blanke glassflasker. Skadene skal være synlige etter at flaskene er åpnet.

– Av hensyn til sikkerheten til våre forbrukere har vi ikke noe annet valg enn å tilbakekalle produktene som er tappet på denne flasketypen, sier kvalitetssjef i Ringnes, Olaug Flakne.

Produktene dette gjelder er Dahls Julebrus, Dahls julebrus Lett, Hamar & Lillehammer julebrus, Hamar & Lillehammer julebrus Lett, Mozell Eplemost og Tou Eplemost - alle tappet på 0,33 blank glassflaske.

Julebrusen kan fremdeles kjøpes på plastflasker.

Ifølge pressemeldingen skal omfanget av skader være begrenset, sett opp mot volumet av flasker i markedet, men de tilbakekalles altså som et føre var-tiltak, heter det i pressemeldingen. De skal ha mottatt 13 reklamasjoner.

– Å måtte trekke tilbake våre folkekjære julebrusprodukter under to uker før julaften er selvfølgelig trist og noe vi beklager på det sterkeste. Men viktigere enn alt annet er sikkerheten til forbrukerne. Når vi ikke kan garantere at det er trygt å drikke fra flaskene våre, har vi dessverre ikke annet valg enn å trekke dem fra markedet, sier kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard.