Farevarsel om vanskelige kjøreforhold på Østlandet

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om lokalt vanskelige kjøreforhold onsdag. Allerede tirsdag kveld melder politiet og Vegtrafikksentralen om glatte veier i distriktet. Særlig i Oslo og Akershus, men det er også meldinger om glatte veier i Østfold.

DEL

Tirsdag kveld melder Politiet i Øst at det har fått flere meldinger om svært glatte veier rundt om i distriktet. Vegtrafikksentralen er varslet og har mannskap ute og strør. På E6 i Vestby har en bil  kjørt av veien og havnet på taket tirsdag ved 21.15-tiden. Ulykken skal ha skjedd i nordgående retning.

Klokken 21.34 melder politiet at brannvesenet og ambulansen er fremme og at fører sjekkes av helse.

«Det er veldig glatt på stedet!!!» skriver politiet.

Vegtrafikksentralen skriver at det skal være redusert fremkommelighet på E6 nordover etter ulykken.

– Kjør forsiktig! oppforder politiet.

– Det meldes om flere glatte veger i Oslo og Akershus i kveld. Beredskapen er ute og gjør tiltak. Vær oppmerksom og kjør etter forholdene.

Men også i Østfold er det glatt. En leser melder inn til Moss Avis ved 19:30 tirsdag kveld at det er såpeglatt mellom Råde og Fredrikstad tirsdag ettermiddag.

– Her bør det saltes umiddelbart, er beskjeden fra leseren.

Meteorolgisk institutt har tidligere tirsdag sendt ut farevarsel om lokalt vanskelige kjøreforhold i Akershus, Oslo, Buskerud, Agder, Vestfold og Telemark onsdag.

– Temperaturene tirsdag vil ligge på rundt null grader midt på dagen, mens både på morgenen og på kvelden kan temperaturen krype under null grader. Hvis det blir nedbør, kan man forvente lett snø eller sludd, sa statsmeteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt til Østlandets Blad mandag.

Sludd og regn

Onsdag er det meldt om en snørik og søkkvåt dag i Sør-Norge. Fra onsdag formiddag blir det nedbør i form av regn langs kysten i sør og vest, men som snø ellers i landsdelen. Mest nedbør blir det på Sørlandet, hvor det er ventet rundt 50 millimeter.

Utover ettermiddagen og kvelden kan nedbøren gå over til regn eller veldig våt sludd i Follo.

– Torsdag fortsetter nedbøren, men da blir det nok hovedskelig regn, sier Granerød, som venter at det blir litt mer intensitet i nedbøren på onsdagen og gjennom torsdagen enn på tirsdag.

Det kan være fare for regn som fryser på bakken, men dette vil meteorologene ta en ny vurdering av tirsdag.

Fredag vil for det meste være skyet, men mot helgen er det håp om at det blir litt bedre vær.

– Det er litt tidlig å si, og prognosene varierer litt. Men det kan være håp om litt sol, sier han.

I helga kan det bli et par plussgader på dagen, men dette vil henge sammen med hvorvidt det blir overskyet eller klarvær.

Artikkeltags