I morgen ventes det kaos - snøen er på vei – vi er på veien for deg

Artikkelen er over 1 år gammel

Tilpass farten etter forholdene. Vi vil sammen med våre søsteraviser i Moss og Follo gi deg all informasjonen du trenger – kontinuerlig oppdatert – tirsdag morgen.

DEL

Tirsdag 30. oktober kommer ganske så sikkert årets første snøfall, og det er ventet kaos på veiene våre. Fra natt til tirsdag og ut over dagen, varsler meteorologene snøvær over store delerav Østlandet.

I tillegg varsles det fare for underkjølt regn. Det første vinterværet førererfaringsmessig til utfordringer for alle trafikanter.

Samler oss for å oppdatere deg

I den anledning har Moss Avis, Ås Avis, Amta, Vestby Avis, Enebakk Avis og Østlandets Blad samlet kreftene, og vil kontinuerlig oppdatere deg på hva som skjer i trafikken denne dagen.

Vi vil ha reportere ute på veien i hele distriktet som vil oppdatere deg med siste nytt og hendelser fra stedet, slik at du alltid er oppdatert. Vi vil gi deg levende bilder, video og fra stedet-oppdateringer gjennom hele morgenrushet fra klokken 06.00 og utover.

Dette vil si at du her på denne siden vil få et komplett trafikkbilde der du bor fra tidlig om morgenen, på veier som du kjører på og bruker i regionen.

Dette kan du gjøre

Vi håper selvfølgelig på at det blir så lite å skrive om som mulig, og her kan du også bidra.

I anledning morgendagens ventede vær, bes du om å ta det forsiktig. Sørg for å ha gode vinterdekk på bilen, hold god avstand og tilpass farten etter forholdene. Det er oppfordringen fra både Statens vegvesen og brøytemannskapene når snøen faller.

Statistikken viser at det i vinterhalvåret er flest ulykker i overgangen høst-vinter.

- Det kan virke som om vi trenger tid på oss til å justere både fart og kjørevaner til vinterforhold, sier seksjonssjef i Statens vegvesen, Trond Holtvedt.

De mest trafikkerte vegene brøytes først. Det er Statens vegvesen som har ansvaret for vintervedlikehold av riks- og fylkesveger.

– Selve jobben er det forskjellige entreprenører som utfører. Hovedregelen er at de viktigste og mest trafikkerte vegene tas først.Selv om store ressurser settes inn vil det alltid ta litt tid før alle vegstrekninger er brøytet eller strødd. Brøytemannskapene kan ikke være ”over alt” på en gang. Derfor er det svært viktig å tilpasse kjøringen etter føret slik det er der du ferdes. Og ikke glem at du kan oppleve forskjellige føreforhold selv på korte turer. Så vær på vakt, råder Trond Holtvedt.

UP: – Tirsdag hjelper det ikke å komme med unnskyldninger

Ta på vinterdekk

Tirsdag har du faktisk ingenting å gjøre på veien hvis du ikke har vinterdekk, ifølge Meterologisk Institutt. For tirsdag er det duket for det som kan bli et ordentlig kaos, som følge av et svært skiftende værbilde.

Det forteller statsmeteorolog Kristian Gislefoss.

– Det kan fort komme 20 centimeter snø natt til tirsdag og morgenen etter, som avløses av 20 millimeter regn like etter, sier Gislefoss til DT.

Han har en klar oppfordring til dem som kjører bil tirsdag morgen og formiddag:

– Har du ikke vinterdekk på bilen, har du ingenting å gjøre på veien. Så enkelt er det.

Dermed er det bare å følge med i din lokalavis – vi er på veien for deg og oppdater deg.

Tips oss på post@vestbyavis.no eller 64 98 38 80

Artikkeltags