(Indre Akershus Blad)

(Drammens tidene) «Trippel fjellspeiling i vann» heter Trude Bjørlykke Hansens forslag til nytt fylkesvåpen for Viken, sammenslutningen av Buskerud, Akershus og Østfold som er et faktum fra nyttår.

47-åringen var en av finalistene i fylkesvåpen-konkurransen, og torsdag ble det klart at drammenskvinnen gikk helt til topps.

– Jeg er positivt overrasket over at jeg nådde helt fram. Det er veldig morsomt! Tenk nå lever det sitt eget liv, sier Bjørlykke Hansen i en nyhetsmelding på Vikens nettside.

– Det er en god opplevelse å vite at jeg har levert inn et godt forslag, fortsetter hun.

Under en høytidelig markering i Fredrikstad fikk hun overrakt både blomster og det nye fylkesvåpenet for Viken i glass og ramme av leder av Fellesnemnda i Viken, Anette Solli (H).

– Vi er veldig godt fornøyd med det nye fylkesvåpenet. Hun har klart å få fram elementer som representerer Viken på en god måte. Nå ser jeg fram til at vi skal ta det i bruk, sier Anette Solli i meldingen.

Bjørlykke Hansen har bakgrunn som designer. Nå er hun i ferd med å bygge opp sitt eget firma Reinspikka AS. Det er imidlertid som privatperson hun lagde fylkesvåpen-forslaget.

– En gledelig overraskelse, sa Bjørlykke Hansen til Drammens Tidende like før jul da det var klart at hun var en av de ti finalistene.

Da var hun spent på fortsettelsen. Nå når det er klart at hennes forslag blir det gjennomgående symbolet for Viken sier hun i Viken-meldingen:

– Det er rart å tenke på at jeg kommer til å møte dette symbolet igjen resten av livet – overalt. Nå får jeg plutselig navnet mitt i historiebøkene.