Byr på gratis opplevelser hele sommeren

SOMMERFERIETILBUD: Isabelle Simble (til venstre) og Inger Fischer (til høyre) fortalte onsdag om sitt sommerferietilbud til elevene på Vestby ungdomsskole. Frida Presterud, Ida Marie Vedvik, Selma Dahl, Anne-Line Bentsen, Sophie Dille Morris, Marie Ona, Anders Lian Sollerud, Ylber Mulaj og Nikola Lekler er blant de som har veldig lyst til å melde seg på. De fleste i gjengen deltok også i fjor.

SOMMERFERIETILBUD: Isabelle Simble (til venstre) og Inger Fischer (til høyre) fortalte onsdag om sitt sommerferietilbud til elevene på Vestby ungdomsskole. Frida Presterud, Ida Marie Vedvik, Selma Dahl, Anne-Line Bentsen, Sophie Dille Morris, Marie Ona, Anders Lian Sollerud, Ylber Mulaj og Nikola Lekler er blant de som har veldig lyst til å melde seg på. De fleste i gjengen deltok også i fjor. Foto:

Har ikke familien noen store planer i sommer så er det ingen grunn til å fortvile. Vestby kommune tilbyr nå ti ulike aktiviteter til kommunens ungdom. Aktiviteter hvor absolutt alt er gratis.

DEL

Har du lyst til å være med overnattingstur i Vansjø, busstur til Tusenfryd eller kanotur? Eller kanskje det frister med båttur fra Son, ATV-kjøring i Hvervenbukta eller teste klatreferdighetene mellom tretoppene i Vålerskogen? Mulighetene er mange og variasjonen stor når Vestby kommune nå går ut med sitt sommerferietilbud til ungdom i alderen fra 7. klasse og opp til 18 år.

Besøkt skolene

- Dette er andre året vi har dette tilbudet. I fjor fikk vi beskjed om at vi fikk tilskudd såpass seint at det ble veldig kort tid på forberedelsene. Likevel kunne vi tilby åtte forskjellige aktiviteter med jevnt over bra deltakelse. I år har vi utvidet til ti aktiviteter og vi får allerede inn bra med påmeldinger, sier ungdomslos Isabelle Simble.

Sammen med leder Ingrid Fischer fra Bayaz ungdomsklubb i Son har hun nå vært på ungdomsskolene for å promotere tilbudet. Onsdag var det Vestby ungdomsskole som fikk besøk.

- Nå har vi fortalt om sommerferietilbudet vårt i alle mulige sosiale medier og andre kanaler. Vi har vært rundt på skolene og i tillegg henger vi opp plakater. Det bør ikke være noen som ikke har hørt om oss nå, smiler hun.

FORNØYD: Inger Fischer (til venstre) og Isabelle Simble er fornøyd med det kommunen nå kan tilby sine ungdommer av sommerferieaktiviteter.

FORNØYD: Inger Fischer (til venstre) og Isabelle Simble er fornøyd med det kommunen nå kan tilby sine ungdommer av sommerferieaktiviteter. Foto:

Absolutt gratis

Ungdomslosen er godt fornøyd med årets sommerferietilbud til kommunens ungdom.

- Her bør det være litt for enhver smak. I tillegg har vi vært veldig opptatt av at absolutt alt skal være gratis. Det skal ikke koste noe å delta, og vi sørger også for mat og drikke underveis. Og skulle noen mangle utstyr på overnattingsturene så fikser vi det også. Vi låner ut alt fra soveposer til goretex-sko bare vi får beskjed i forkant.

Totalt har sommerferieaktivitetene til ungdom i Vestby et budsjett på 250.000 kroner.

- Vi har fått 200.000 kroner fra Bufdir, og i tillegg legger Vestby kommune til 50.000 kroner. Dermed har vi noe mer penger enn i fjor slik at vi kan utvide antall aktiviteter. Dessuten har de vi skal besøke vært velvillige og gitt bedre priser, og matvarebutikker gir rabatter på mat og drikke til å ha med på turene.

Fleksible på antall

Isabelle Simble håper de fleste aktivitetene blir fulltegnet.

- I fjor var det ingen som fikk avslag på påmeldingen fordi tilbudet var fulltegnet. Det blir nok en del mer påmeldinger i år, så jeg oppfordrer alle som er interessert om å melde seg på fortest mulig. Samtidig vil vi gjøre alt vi kan for å være så fleksible som mulig i antall deltakere på aktivitetene, slik at alle får oppfylt ønskene. Vi kan ikke garantere noe, men det er håpet. Derfor har vi ikke skrevet noe om antall plasser på de forskjellige aktivitetene.

Aktivitetene

Her er listen over aktiviteter:

  • Kano- og overnattingstur i Vansjø fra 25. juni til 27. juni.
  • Tusenfrydtur fredag 28. juni
  • Tegnekurs mandag 1. juli
  • Kanotur onsdag 10. juli
  • Båttur onsdag 17. juli
  • ATV-kjøring i Hvervenbukta onsdag 24. juli
  • Båttur onsdag 31. juli
  • Tur til Våler Klatrepark onsdag 7. august
  • Spillturnering på Teten onsdag 14. august
  • Kano- og overnattingstur i Vansjø fredag 16. august til søndag 18. august.


Artikkeltags