Gå til sidens hovedinnhold

Uvisst når Østfoldbanen kan åpnes igjen

Artikkelen er over 1 år gammel

Østfoldbanen er fortsatt stengt, og det er uklart når den åpner igjen. Samtidig sliter Vy med å skaffe nok alternativ transport.

Ny informasjon er varslet klokka 21.30, opplyser Vy på sine nettsider. Banen er stengt mellom Oslo S og Ski på grunn av en ødelagt sporveksel på Bekkelaget.

– Vi har noe alternativ transport, men langt ifra nok. Vi gjør alt vi kan for å få folk fram, men det har rett og slett blitt en for voldsom oppgave i dag, sa pressesjef i Vy, Åge-Christoffer Lundeby, til NRK tidligere på ettermiddagen.

Vy opplyser at det er få tilgjengelige busser og taxier og ber passasjerer som har planer om å benytte Østfoldbanen, om å vurdere andre transportmidler.

I 21-tiden skriver Bane Nor følgende:

- Det er stengt for trafikk mellom Oslo S-Ski etter tordenvær. Det er dessverre få tilgjengelige busser og taxier. Bruk annen transport om du kan. Ny oppdatering kl. 23:00

Det kraftige regnet og tordenværet på Østlandet det siste døgnet har ført til store utfordringer. I morgentimene var det totalt kaos i togtrafikken og nesten alle tog var innstilt, både hos Vy og Flytoget.

Også andre steder har Vy og Bane Nor problemer. Sørlandsbanen er stengt mellom Kongsberg og Bø på grunn av ras. Her kommen en ny oppdatering natt til fredag.

Kommentarer til denne saken