Gå til sidens hovedinnhold

Vanskelig å ikke få trefotsyken i gjestehavna

Artikkelen er over 2 år gammel

Splitter nye båter skinte om kapp med sola under den første dagen av Havneliv. Båtfesten fortsetter søndag.

(Fredrikstad Blad) Omtrent alt som kan krype og gå av utstillere er på plass i gjestehavna på Værste denne helgen.

Og båtfolk og andre nysgjerrige vet å kjenne sin besøkelsestid. Det yrer av liv under den første dagen av båt- og fritidsmessa Havneliv. Blankpolerte båter i ulike størrelser lå side om side.

Se bildegalleri litt lenger ned!

120 kilo reker gikk unna

Men det var ikke bare de nypolerte båtene som fikk oppmerksomhet. Brødrene Didrik (25) og Christoffer (22) Pedersen, som holder til i Utgårdskilen, solgte nemlig ferske reker rett fra tråleren sin.

– Vi har stått her i 2–3 timer nå, og det går veldig bra. Vi hadde med oss 120 kilo og er snart tomme, sier Christoffer til FB da vi er innom på formiddagen.

Han sier det er hyggelig å kunne selge reker rett til kundene.

– Vanligvis leverer vi jo alt til Fjordfisk, så det er moro å jobbe som dette, sier han.

Prisen på rekene denne dagen er 100 kroner literen – eller 200 kroner kiloen.

De to brødrene eier båten sammen med Vidar Kristensen (57). Med som dekksgutt og en hjelpende hånd lørdag var Steinar Gundersen.

– Ja, jeg er dekksgutt, eller fender om det trengs, spøker han.

I tillegg til ferske reker var det mulig å smake på både tangknekkebrød fra «Ting med Tang», fiskesuppe fra Kystkroa Skjæløy og fiskekaker med tang og hvalkjøtt i pitabrød fra Fjordfisk servert av Holwech Fiskeri. Café Hanco var på plass med sin gigantiske smoker.

Bildeserie

Yrende liv under Havneliv-messen

– Ikke farlig å gå i vannet

Noen som fikk mye oppmerksomhet i havnebassenget, var Trine-Lise Strømsæther og Jahn Olaf Olsen fra Sarpsborg og Fredrikstad kajakklubb.

De padlet fredfullt rundt – og gikk flere ganger i vannet for å demonstrere hvordan de kom seg opp etter en rundvelt.

– Så vil vi vise at det ikke er farlig å gå i vannet. Du kan padle året rundt, bare du er riktig kledd, sier Stømsæther.

De to har på seg ull og våtdrakt, men sier det er litt kaldt i vannet likevel.

– Vi er heldig som har en så fin skjærgård med mange fine plasser å padle. Kajakkpadling er jo bare helt fantastisk, spesielt nå på våren. Vi merker at det bare blir mer og mer populært. En kajakk kan du jo ta med overalt og sette ut, i motsetning til en skjærgårdsjeep. Samtidig er det en så fin måte å komme nær naturen på, sier hun videre.

Kommentarer til denne saken