Grått og trist i dag, men ikke fortvil: Slik blir helgeværet – og dette er prognosene for 17. mai

Lover godt: – 17. mai ser det ut til å bli cirka 14 grader og oppholdsvær. Dette er perfekt dress og bunadsvær, og det ser ut til at paraplyen kan bli liggende hjemme, sier Terje Alsvik Walløe ved Metorologisk institutt. Arkivfoto

Lover godt: – 17. mai ser det ut til å bli cirka 14 grader og oppholdsvær. Dette er perfekt dress og bunadsvær, og det ser ut til at paraplyen kan bli liggende hjemme, sier Terje Alsvik Walløe ved Metorologisk institutt. Arkivfoto Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Torsdagens vær er et sørgelig kapittel. Det vil ifølge meteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt komme mest regn på dagtid, og dabbe litt av ut mot ettermiddagen og kvelden.

– Torsdagen er våt og grå. Men regnværet er veldig bra for bønder og skog, jorda har godt av å bli dynket nå, sier Alsvik Walløe.

Før vi ser nærmere på helgeværet begynner vi med det aller viktigste; 17. mai-været. Skal vi tro meteorologen ser det nemlig ut til å bli perfekt vær på nasjonaldagen.

– 17. mai ser det ut til å bli cirka 14 grader og oppholdsvær. Dette er perfekt dress og bunadsvær, og det ser ut til at paraplyen kan bli liggende hjemme, sier Alsvik Walløe til Amta.

Nedbør i tre dager

Men lenge før bunaden skal på og flagget heises til topps har vi en helg i vente. For de av dem som ønsker seg hyggeligere vær enn det vi får servert torsdag, er det heldigvis håp de nærmeste dagene. Ikke minst den kommende uken.

– Det vil komme noe nedbør fredag, lørdag og søndag, men kun av og til. Det vil bli et lysere skydekke og lettere vær i helgen enn det vi har torsdag, sier meteorologen.

– Temperaturene vil stige fredag. Vi kan vente oss rundt 12 grader, men søndag blir det kaldere igjen med rundt seks grader, sier Alsvik Walløe.

Varmere i neste uke

Uken vi er inne i har vært noe ruskete og kald. Mandag ble det varslet et voldsomt snøvær som ikke slo til over Amtaland. Men det har absolutt vært en kjølig periode. 17. mai-uken vi har i vente ser, ifølge meteorologen, mye bedre ut.

– Mandag og den kommende uken vil vi få et høytrykkspreg og en del sol. Temperaturene mandag vil ligge på maks 12 grader, mens onsdagen ser ut til å bli den varmeste dagen den uken med opp mot 19 grader, forklarer meteorolog Alvik Walløe.

Artikkeltags