Nå må du forberede deg på dette igjen

NY RUNDE: Kun tre dager etter at vannet sto langt over brygga i Son på enkelte steder, skal vannet stige igjen.

NY RUNDE: Kun tre dager etter at vannet sto langt over brygga i Son på enkelte steder, skal vannet stige igjen. Foto:

DEL

Vannstanden har omtrent ikke rukket å komme tilbake til normalen, før den skal øke igjen.

Nå har meteorologene sendt ut nok et farevarsel om høy vannstand – og om fare om jordras. For i løpet av de neste 12 timene kommer et ordentlig værskifte. Onsdag ettermiddag spraker solen på himmelen over Vestby. Det er overhode ikke samme vær du vil våkne opp til torsdag morgen.

I løpet av torsdag kan det komme så mye som 34 millimeter nedbør. Vinden vil også komme opp i liten kuling – og vannstanden skal øke. Det er sendt ut gult farevarsel, som indikerer middels fare.

For Vestbys kyst betyr det at vannstanden vil øke med mellom 80 og 110 centimeter over høyden oppgitt i tidevannstabellene.

Mandag sto vannet halvannen meter over Elveveien i Son, som blant annet er Steinar Fredrik Johansens vei ut av eiendommen. Johansen bor et steinkast fra Såna og det var kun snakk om to små centimeter før vannet gikk inn i garasjen hans.

Slik blir været de neste dagene:

Et annet sted de fikk merke den høye vannstanden godt var langs bryggekanten i Son. Driver av Hagestua, Nils Arne Gottenborg, fortalte at han aldri hadde sett vannet stå så høyt før.

Torsdag vil vannet være på det høyeste mellom klokken 14:00-17:00. Lokale oversvømmelser og fare for små ødeleggelser på infrastruktur og bygninger i strandsonen, kan være konsekvensene.

Artikkeltags