Soon og Omegn Vel vil oss vel. De vil beskytte oss mot å bli PÅTVUNGET et båtbyggeri, og de vil bevare et «fredelig småbyliv». Kanskje er de sent ute. Nå er skuret for lagring av båter under tak alt borte. Tenk at vi framtiden kan bli utsatt for, eller som de sier, påtvunget synet av båtbyggeri. Da risikerer vi at vi får kaffen i halsen, og at det fredelige småbylivet har blitt tatt fra oss.

Dette sier leder av vellet.

«Soon og Omegn Vel er bekymret over at det etableres en fabrikk så nær Son. Fabrikkvirksomhet er ikke forenlig med et bevaringsverdig og fredelig småbyliv. Fabrikkbygget vil ha et dominerende preg, som alle som bor i og besøker Son påtvinges»

Det de sier er vel at Son skal være et museum. Her skal det ikke være aktivitet, og i alle fall ikke produksjon. Vi blir PÅTVUNGET et syn som svir i øynene. Vi skal nyte et fredelig småbyliv, gå på kafe og drikke kaffe latte. Så får vi heller overlate til andre å bli påtvunget synet av verft, industri og produksjon.

Rundt Oslofjorden har vi lagt ned alle verft. Det skyldtes ikke at innbyggere ble plaget av et påtvunget syn. Nei, tvert i mot, så var de stolte av verftet enten det lå i Oslo, Moss eller Fredrikstad. Det er antagelig langt mer behagelig for Soon og Omegn Vel og nyte synet påkostede leiligheter med tilhørende kafeer. Slik virksomhet må flyttes til andre deler av landet, som Stord, Ulsteinvik eller Værdal. Der får de tåle å bli påtvunget et syn av verft og industri. Men på disse stedene føler de ikke at de er påtvunget noe som helst. De er stolte av verftene sine, og ikke minst av det de produserer.

De fleste av oss som bor i Son, og de som besøker oss, vil nok tåle dette godt. Jeg kan ikke se noe som passer bedre enn å plassere et båtbyggeri i havna. Derfor ønsker jeg Goldfish hjertelig velkommen til Son havn. Dette blir spennende.

PS: Så er det en diskusjon om hva som kan tillates innenfor gjeldende reguleringsplan. Her tar jeg til etterretning at Planutvalget har fattet et lovlig vedtak, og at byggingen er i gang. Jeg legger også merke til at vellet så langt ikke har takket ja til å møte Goldfish på tross av invitasjoner.