Gå til sidens hovedinnhold

Veltet gjerdet og rømte: – Vi har lett i hele natt

Hesten til Malene Finstad, Hi Star (26) er savnet fra gården hun holder til på i Vestby. Nå leter eieren fortvilet etter henne.

– Det er ingen god følelse. Jeg er kjempelei meg, sier Malene Finstad onsdag morgen.

Da har det gått nesten ni timer siden Hi Star, hesten hennes gjennom 13 år, forsvant fra gården hun står på, Søndre Tveter.

– De som eier gården hørte noe bråk rundt midnatt og gikk ut og sjekket. Da var gjerdet veltet og etter å ha sjekket beitet oppdaget de at Hi Star var forsvunnet, forteller Finstad.

Det var starten på en lang natt.

– Vi har lett etter henne helt siden jeg fikk telefonen fra gården. Vi har vært rundt omkring i skogområdet, helt opp til Ås og tilbake, og gått over et ganske stort område, men ikke funnet henne, sier hun.

– Vi har heller ikke sett spor etter henne, verken på jordene rundt eller på skogsstiene, forteller Finstad.

– Du tror ikke hun kan være stjålet?

– Tanken har slått meg, men jeg synes det hadde vært veldig rart det også. Og gjerdet ser ut til å være revet ned av hestene, så jeg har slått den tanken litt fra meg, sier hun.

Gjennom natten har de vært tre personer som har søkt etter hesten. Finstad er glad det nå er lyst, noe som gjør letingen noe enklere.

– Jeg synes det er rart vi ikke har sett noe til henne i nærområdet. Hun har vært pensjonert de siste seks-syv årene og derfor ikke i så god form, så hun burde egentlig vært i nærheten. Men om hun har blitt skremt kan hun ha gått langt. Hester er jo laget for langdistanse, så hun kan ha kommet seg et stykke unna, sier hun.

Hi Star har stått på gården Søndre Tveter i to år, og i disse årene har hun ikke vært på ridetur i området rundt. Dermed er hun heller ikke kjent.

– Jeg er redd hun ikke finner veien tilbake. I verste fall går hun i feil retning langt vekk, sier Finstad.

Hun håper nå folk holder øynene åpne når de er ute og kjører eller går tur.

– Hva gjør man hvis man ser henne?

– Etter en hel natt ute, regner jeg med at hun er redd og da kan hun stikke av. Det beste er om de ringer meg og forteller hvor de er, så kommer jeg med en gang, sier Finstad som treffes på 995 39 018.

Kommentarer til denne saken