Kjenner du noen ganger at du irriterer deg over politikerne i kommunen din? Har du noen gang tenkt at «dette kunne jeg fikset bedre» eller «hvorfor skjønner dem ikke det»? Når skolegrensene flyttes, nærskogen skal bli boliger eller kirkebyggene forfaller. Lokalpolitikken er full av avgjørelser som påvirker ditt liv direkte- kom og bli med da vel!

For å løse de utfordringene vi står overfor trenger vi et større mangfold i politikken. Vi trenger flere engasjerte mennesker som sammen kan finne de beste løsningene for innbyggerne våre.

Jeg vet at meningene er der. Og mye kompetanse. Du har nettopp den kunnskapen og erfaringen vi trenger. Du som har kontakt med skoler, barnehager, næringslivet, idrett, helsestasjonen og eldresenteret, du sitter på viktig kompetanse og erfaring. Når prioriteringene skal gjøres, så trenger vi din stemme.

Du tenker kanskje - jeg har jo ikke noe å bidra med, eller politikk interesserer ikke meg. Det tror jeg faktisk at det gjør. Jeg ser det når jeg leser kommentarfeltene. Hans, Petter og Guro har mange meninger om hva som er best for bygda vår. Om det gjelder parkering i Son sentrum, brakkeskole i Vestby eller renovasjonsbiler som ikke kommer frem.

Jeg er selv relativt fersk i gamet. For noen år siden dumpet jeg innom et medlemsmøte i Høyre. Jeg hadde sittet på utsiden og «sett inn» og jeg var litt nysgjerrig på hvordan det funka i lokalpolitikken. Jeg ble godt tatt imot og folk var inkluderende. Det var spennende å møte mennesker for å diskutere saker som rører seg i kommunen vår.

I dag er jeg ordførerkandidat for Vestby Høyre i lokalvalget neste år. Hvis du kjenner litt på det samme vil jeg på det sterkeste anbefale deg å komme innom. Gjerne til oss i Høyre, jeg lover å ta godt imot deg. Men, føler du ikke helt Høyre er tingen for deg, anbefaler jeg deg likevel å stikke innom der du føler deg mest hjemme. Jeg vet at alle partiene ønsker seg engasjerte medlemmer.

I disse dager holder partiene på å sette opp lister til neste års lokalvalg. Vi leter etter menneskene som kan tenke seg å si ja til å engasjere seg i lokalsamfunnet sitt. For at vi sammen skal finne ut av hvordan Vestby også i fremtiden skal være et attraktivt sted å bo hele livet.

Det er i kommunene vi lever livene våre, og din stemme er viktig for å utvikle Vestby til det beste for alle.