Gå til sidens hovedinnhold

Vestbyfolket har talt: 70 av 71 er villig til å betale mer for et bredere dagligvareutvalg

Artikkelen er over 2 år gammel

Hva synes du om utvalget av dagligvareforretninger i Vestby kommune? Det var ett av spørsmålene Vestby Avis stilte leserne i en spørreundersøkelse i helgen.

I helgen skrev Vestby Avis en rekke saker om dagligvareutvalget i Vestby, og samtidig ble spørreundersøkelsen «Hva synes du om utvalget av matbutikker?» lagt ut. På tirsdag formiddag hadde 71 Vestby-beboere besvart undersøkelsen, og resultatet viser at mange er misfornøyde med utvalget av dagligvarebutikker.

Et stort flertall av de som besvarte spørreundersøkelsen ønsker ferskvaredisk og butikker som Meny eller Coop Mega, og 70 av 71 svarte at de var villige til å betale mer for et bredere utvalg og/eller ferskvaredisk. Av disse 70 presiserte 14 stykker at de ville fortsette å kjøpe basisvarene sine på butikker med rimeligere priser, og 8 at det ikke kunne være mye dyrere.

Spørsmålet «Hva synes du om utvalget av dagligvareforretninger i Vestby kommune?» var ikke respondentene like samstemte. Flere svarte at utvalget var bra eller ok, mens andre gikk så langt og kalte utvalget elendig. Noen svarte også: «Dårlig bredde på produkter og veldig mye likt. Det er standardisert fra sentralt hold, og det blir slik når det er 3/4 store familieeide matkonsern.»

Flere svarte også at det hender at de kjører ut av kommunen for å handle, men her er det også stor forskjell på hvor ofte de kjører til nabokommunene. Én respondent handler så ofte som fem ganger i uken utenfor Vestby, mens én respondent handler aldri utenfor Vestby.

Hele 49 respondenter mente at de ville benytte seg av en butikk med ferskvaredisk ukentlig, mens 11 svarte at de ville brukt den daglig. Resten av respondentene svarte at de ville bruke butikken til helgehandelen, ved spesielle anledninger eller sjeldent.

Bildeserie

BILDESERIE: Hva mener folk om dagligvaretilbudet i Vestby?

Kommentarer til denne saken