Vestbyløpet og Vestby IL tilbyr gratis deltakelse til lavinntektsfamilier

Artikkelen er over 1 år gammel

Vestby IL forsterker den sosiale profilen på Vestbyløpet søndag 5. mai. Blant annet ved å ha gratis deltakelse for de som ikke har råd til å delta. – Kanskje ikke noe stort bidrag, men det blir jo litt penger for en familie, sier Arild Kristensen, leder i Vestby IL.

DEL

Det var i fjor trimløpet ble arrangert for første gang under navnet Vestbyløpet, etter at det i mange år har hatt navnet Norwegian Outlet-løpet. Den første utgaven av Vestbyløpet hadde drøyt 200 deltakere, og dette er et tall Vestby IL veldig gjerne vil øke ganske kraftig takket være forskjellige tiltak.

- Blant annet håper vi å få med oss alle de som egentlig ikke har råd til å være med i slike trimløp. Send oss en mail på info@vestbylopet.no så får du en kode til påmeldingen slik at du slipper å betale. Det koster 250 kroner for voksne å være med og 100 kroner for barn. Har en familie dårlig råd så er det ikke sikkert de kan være med. Det vil vi så veldig gjerne gjøre noe med.

- De som har dårlig råd skal ikke være redde for å kontakte oss, selv om man kanskje synes det er flaut. Vi behandler alle henvendelser konfidensielt og ingen vil skille seg ut på startstreken, understreker Arild Kristiansen.

Brukt utstyr

Med dette tiltaket ønsker Vestby IL og Vestbyløpet å sette fokus på barn som faller utenfor idretten. I den forbindelse blir det også salg av brukt sportsutstyr på løpsdagen.

- De som har brukt utstyr de enten vil gi bort eller selge for en liten sum kan kontakte oss. Vi er på plass i Vestbyhallen 10. april og 24. april mellom klokken 18.00 og 20.00 for å ta i mot utstyr. Eller så kan de som har utstyr kontakte meg på 92840502. Alt utstyret som gis bort eller selges rimelig blir stilt ut i forbindelse med Vestbyløpet søndag 5. mai.

Fire løp samarbeider

Arild Kristensen forteller at de ved å samarbeide med andre trimløparrangører i Follo håper at det kommer folk fra hele regionen for å være med i Vestbyløpet.

- Sammen med Blomstermila i Drøbak, Oppegårdmila og Skiløpet så har vi opprettet Folloløpene hvor det vanker en ekstra premie på de som gjennomfører alle løpene. Vestbyløpet er det første av sesongens fire løp så jeg regner med at det er mange som kribler etter å komme i gang, sier Vestby IL-lederen.

Hanne (25) hadde som mål å ha plass nok i kjolen til å spise kake på bryllupskvelden – nå må hun sy den inn 

Videreutvikling

Det er Christin Lillegrend som er prosjekt- og markedsansvarlig for Vestbyløpet. Hun forteller at alt med årets løp er en videreutvikling av fjoråret.

- Vi har de samme løypene og det samme opplegget. Men i år har vi fått bedre tid på oss til å planlegge. Når det gjelder den sosiale profilen med gratis deltakelse for de med dårlig råd så har vi jobbet lenge med hvordan vi skal få budskapet ut. Det er ingen gode kanaler foruten Vestby Avis.

Start og mål for Vestbyløpet blir ved Vestbyhallen.

- Et perfekt utgangspunkt for flotte turveier og løyper. Vi har de samme løypene som i fjor. Det vil si at vi har en barneløype på to kilometer, en tre-kilometer som er ypperlig for rullestoler og barnevogner og to løyper på fem og ti kilometer for de som vil presse seg litt.

Fast løpshelg

En annen ting som skal gjøre det enklere for folk å planlegge deltakelse i Vestbyløpet er datoen.

- Arrangementet har blitt flyttet litt fram og tilbake mellom vår og høst. Nå har vi bestemt oss for at det vi startet med i fjor skal bli en tradisjon. Det vil si at første søndag i mai skal være Vestbyløpet-dagen, sier Christin Lillegrend.

Artikkeltags