Personlig trener Nina: – Litt bevegelse er mye bedre enn ingenting!

SPRER TRENINGSGLEDE: Nina Gloslie Edvardsen nyter endorfinene som produseres når hun trener. Det vil hun gjerne at flere skal oppleve.

SPRER TRENINGSGLEDE: Nina Gloslie Edvardsen nyter endorfinene som produseres når hun trener. Det vil hun gjerne at flere skal oppleve. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nina Glosli Edvardsen er personlig trener og kostholdsveileder. Nå skal hun lede fire Asko-ansatte opp fra godstolen og i form før Vestbyløpet i mai.

DEL

Som Vestby Avis skrev i november, er fire ansatte ved Asko plukket ut til et prosjekt for å komme i form til Vestbyløpet 2019.

Siden sist vi skrev om prosjektet, har det kommet inn en ny personlig trener, Nina Glosli Edvardsen.

Edvardsen er utdannet kostholdsveileder og personlig trener med etterutdanning i rehabiliteringstrening. Hun jobber til vanlig ved Stamina Trening i Vestby og er nå i gang med å hjelpe gruppemedlemmene med å legge en plan for kosthold og trening fremover.

– Så langt har jeg hatt personlige møter med to av deltagerne, og de virker veldig motivert, sier Edvardsen, som også har gode råd til andre som ønsker en livsstilsendring.

Her er Ninas råd til deg som vil opp av sofaen:

– Våg å starte! Ikke vær redd for å oppsøke et treningssenter. Klarer du å ta det initiativet, er du over den høyeste terskelen.

– Søk hjelp! Benytt deg gjerne av en time med personlig trener med én gang, da får du hjelp til å etablere gode treningsvaner. Ikke vær redd for oss personlige trenere. Vi er bare vanlige mennesker som er glad i trening og liker å jobbe med mennesker.

– Sett deg mål! Hva din motivasjon for å begynne å trene? Kanskje skal du melde deg på Vestbyløpet eller et annet løp? Kanskje vil du bli god på sykling eller langrenn? Kanskje vil du bli slankere eller sterkere? Uansett er det viktig å finne ut hva som er motivasjonen, slik at det ikke bare er noe du føler du «burde gjøre».

– Vær realistisk! Ikke sett deg som mål å trene fem ganger i uka, hvis du egentlig ikke har tid eller energi nok til å trene så ofte. For mange er kanskje to ganger i uka en passende start, men én gang i uka er mye bedre enn ingen. Om du planlegger å trene fire ganger i uke, blir du skuffet om du bare klarer tre, om du planlegger å trene to ganger i uka, kan du være kjempestolt om du klarer tre. Slik opplever du mestringsfølelse, og det er viktig.

– Ikke gå for hardt ut! Det er også viktig å ikke starte for hardt. Om du blir veldig støl og sliten kan det virke demotiverende.

– Vær aktiv i hverdagen! Velg trapp foran heis, gå deg en kveldstur, ta med ungene i akebakken, på ski eller skøyter. Slik aktivitet er god trening.

– Gjør treningsavtaler! Kjenner du noen som trener, eller som har lyst til å begynne å trene? Avtal å trene sammen, da er det lettere å gjennomføre treningen.

– Ikke gap over for mye! Ikke begynn med både slanking og trening samtidig. Om du starter med treningen, vil du nok oppleve at du ønsker å spise sunnere også, for å få energi til treningen. Det er også viktig å ikke spise for lite når du trener aktivt. Da vil du oppleve å bli fort sliten, noe som virker demotiverende.

– Hold ut! Det kan være slitsomt i begynnelsen, men allerede etter et par uker opplever mange positive effekter av treningen, som bedre humør og mer energi.

– Følg opp! Ta en oppfølgingssamtale med en personlig trener etter halvannen til to måneder. Da har du etablert treningsvanene, men kanskje begynner du å bli lei, ønsker endring eller trenger nye utfordringer. En slik samtale kan hindre at du faller av.

Artikkeltags