Hanne Kårtveit (25) er en av fem deltakere i treningsopplegget som Vestbyløpet, Asko, Stamina Helse og Stamina Trening samarbeider om. Hennes langsiktige mål er å komme i bedre form og sikre god helse ved hjelp av et sunt kosthold og regelmessig fysisk aktivitet.

– Også løp jeg faktisk fem kilometer under Vestbyløpet 2018, så det er et stort mål for meg å løpe ti kilometer i 2019, utdyper Kårtveit.

– Det kommer du til å klare, lover Christian Fyrand, som er personlig trener ved Stamina Trening.

Fellestrening og egentrening

Han er ansvarlig for treningsopplegget Hanne og tre andre Asko-ansatte skal følge frem mot Vestbyløpet i mai. Minst en gang i uka skal de fire utvalgte Asko-ansatt trene sammen. I tillegg skal de drive med egentrening, få kostholdsveiledning og følges opp av fysioterapeut Guro Person fra Stamina Helse, blant annet ved ukentlige samtaler.

– Jeg jobber mye med arbeidsrettet rehabilitering og ser daglig sammenhengen mellom psykisk og fysisk helse, og hvor viktig fysisk aktivitet er. Det å få folk i bevegelse er noe jeg virkelig brenner for, sier Person entusiastisk.

Plukket ut etter søknad

Hanne Kårtveit (25), Heidi B. Dahl (48), Tone Lambech (56) og Jóel Daði Halldórsson (31) ble plukket ut som deltagere i prosjektet etter et informasjonsmøte på arbeidsplassen. Der var blant annet Thomas Hoff Johannessen fra Stamina Helse til stede. Han er opptatt av at man gjør det man får til for å komme litt bedre form og bli litt sunnere for å klare å nå alene sine - i stedenfor å sette urealistiske mål hvor man faller av raskt. Dette ufarliggjorde tanken om en livsstilsendring for mange.

– Det han sa traff meg virkelig. Han tydeliggjorde at all bevegelse er bra og at dette er noe som kan passe for alle, uansett alder og fysisk form. Han menneskeliggjorde trening, egentlig, forklarer Tone Lambech, som er spent på prosjektet.

Vestby Avis vil følge de fire utvalgte jevnlig frem mot det store målet: Vestbyløpet 2019.

– Den største jobben har dere allerede gjort – det var å skrive søknaden og å møte opp her på den første samlingen, slår fysioterapeut Guro Persen fast og leder an inn i treningssenteret, slik at deltagerne får tatt en titt på fasilitetene.