Gå til sidens hovedinnhold

Vi har alle et ansvar for å holde hjulene i gang

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev skrevet av Kjersti Bakke, daglig leder i Dikom AS.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Samfunnet er snudd på hodet. Nyhetene domineres av koronaviruset. Mediene bidrar både med nyttig informasjon, men er også med på å spre frykt.

Vi som driver næring og har ansvar for arbeidsplasser forsøker å holde hodet kaldt, samtidig som vi skal ta vare på ansatte som frykter for arbeidsplassene sine. Målet er å komme gjennom krisen uten brukket rygg. Vi må ha to tanker i hodet samtidig, hindre smitte og bevare så mange arbeidsplasser som mulig.

For meg hjelper det å forholde seg til tallenes tale. I dag er det drøyt 45 000 som er testet i Norge. Av disse er snaut 2 000 smittet, 130 innlagt på sykehus. Det er under 7% av de smittede. Syv personer er døde, noe som er drøyt 5% av de som er innlagt.

Jeg er glad for at myndighetene tok grep og fikk på plass tydelige retningslinjer for oss alle. Og alle kan ikke være enige i alt. Det krever enormt lederskap å styre skuta «Norge» nå.

Jeg er takknemlig for at regjering og storting har fått på plass gode løsninger som hjelper arbeidsgivere og arbeidstakere. Den neste vanskelige oppgaven vil være å vurdere hvor lenge et samfunn kan være «stengt» uten at samfunnet ligger med brukket rygg og helt andre utfordringer dukker opp.

Da gjelder det å holde hodet kaldt, forholde seg til fagpersoner, og ikke alle såkalte eksperter.

«Dere har intet å frykte, annet enn frykten selv» sa Franklin D. Roosevelt midt under den store depresjonen på 30-tallet. Noe som passer fint å minne om i disse tider.

Vi har alle et ansvar om å holde hjulene i samfunnet i gang og sikre at vi har jobber å gå til når dette er over. Det er også en dugnad, og som vi alle må bidra til.

Kommentarer til denne saken