Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Vestby – en liten kommune med store muligheter

Annonse fra Matchbanker

Vestby kommune gir med sin vakre natur, nærhet til fjorden og flotte naturlandskap, rik anledning til et aktivt friluftsliv og gode opplevelser utendørs. Men kommunen byr på mer enn det. Samarbeidet mellom frivillige og profesjonelle utøvere innenfor billedkunst og musikk har lange tradisjoner, og det satses sterkt på en mangfoldig og spennende kunst og kulturtilbud. Like nord for selve Vestby finner du Norwegian Outlet, Norges største samling av merkevarebutikker.

Hvis du har mulighet til det, kan noen fridager i din egen omegn være en inspirerende og givende opplevelse. Sammen med familien eller gode venner er det ikke langt til spennende utfluktsmål og gode måltider i Vestby – eller dere kan gå på skattejakt i Norwegian Outlet. 

Denne merkevarebyen består av 55 handlegater med et hav av merkevarer med 50-70 prosent på alt. Utvalget er stort, med alt fra bøker til klær og sko, fra sportsutstyr til smykker og kjøkkenutstyr fra Le Creuset. Hvis du overveier et ekstra økonomisk tilskudd med forbrukslån til opplevelser i Vestby anbefales det å være forsiktig, og å lese forbrukerrådets anbefalinger først.

Kulturpris og kulturell spaserstokk

En gang i året deles Vestby kommune ut en kulturpris til personer eller grupper som har ytt en kulturinnsats utover det vanlige. I 2016 ble initiativtakeren til Risil Skatepark – «en arena og inkluderende møteplass» - hedret med pris. Siden 2011 har Vestby kommune hatt et eget kulturprogram kaldt Den Kulturelle Spaserstokken, som sikter spesielt mot kunst - og kulturformidling av kvalitet til eldre, og å styrke samarbeidet mellom kultursektoren og omsorgssektoren. 

På programmet i 2017 stod blant annet jazz på piano, musikkteater, tango opptreden, og konsert med Jørn Hoel i foajeen på Vestby Arena. Programmet for 2018 skal nok blive like variert og innholdsrikt.

Flotte vilkår for friluftsliv

On både sommeren og vinteren, har innbyggerne i Vestby optimale vilkår for store naturopplevelser og et aktivt friluftsliv. Fra velmerkede skiløyper og barnealpinanlegg om vinteren, til seilsportanlegg, småbåthavn og 10 badestrender om sommeren. 

I tillegg til dette kan du benytte deg av svømme- og idrettshaller året rundt. Vestby byr også på to ridesentra, til stor glede for dem som gjerne nyter de vakre omgivelsene fra hesteryggen. Du kan også ta en miniferie på Vestby Hotell og Gjestegård, som utleier både hotellrom, leiligheter og hytter.

Finn pengene til det

Det kan koste litt å være turist i sitt eget nærområde, og her setter kanskje din økonomi noen begrensninger. Vestby og område rundt har mye å by på, også ting som koster litt. Hjemmesiden Matchbanker er en låneportal som gir et overblikk over hvilke forbrukslån som er de billigste.  

På den måten kan du bedre finne et ansvarlig lån med en god tilbakebetalingsplan i forhold til din innkomst.

Redaksjonen i Vestby Avis har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet