Gå til sidens hovedinnhold

Vy-ansatte får nye uniformer

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er ni år siden tog- og bussansatte fikk ny uniform. Nå bytter de snart ut svart med grønt.

Torsdag ble de nye uniformene til Vy-ansatte vist frem for første gang. Det er også første gang det blir en unik uniform for kvinner.

– Vi gleder oss til å vise fram de nye uniformene til kundene våre. Det er første gang medarbeidere våre i både tog og buss får samme uniform, og første gang vi har en unik dameuniform. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra medarbeiderne, sier markedsdirektør Merete Møystad i en pressemelding.

6 400 bussjåfører, konduktører og lokomotivførere i Norge og Sverige får ny uniform. Alle medarbeidere i togene på Østlandet og Vestlandet tar i bruk de nye uniformene fra 16. desember. Samme dag utvider Vy tilbudet sitt på Østfoldbanen.

Ifølge Vy er den dype grønne fargen er gjennomgangsfargen i den nye uniformen. Uniformen er designet for å være moderne og funksjonell, tilpasset alle årstider og designet av Frank Remme i tett samarbeid med medarbeidere og fagforeningen.

De gamle uniformene kastes ikke bare i bøtta. I pressemeldingen fra Vy går det frem at de har fått en avtale med Fretex, hvor medarbeiderne leverer uniformen sin uten logo. Plaggene skal så bli gjenbrukt eller gå til gjenvinning.

Kommentarer til denne saken